Kristillisdemokraatit ja arvojen perusta

Tänä vuonna Turun paikallisosaston syyskokous pidetään 5.marraskuuta konepäällystöyhdistyksen tiloissa. Illan pääpuhujan Sari Essayahin lisäksi ainakin Turun KD:n paikallisosaston kansanedustajaehdokkaat esittäytyvät tilaisuudessa. Nyt kun olen ollut jo useamman kerran vaalikampanjassa mukana alan yhä enemmän innostua politiikasta. Voin luottavaisin mielin puhua KD:n vaalikampanjan puolesta ja luvata, että kampanja tulee olemaan hyvä. Ei siksi, että kannatus varmasti nousisi, sillä vaalituloksesta en tiedä sen enempää kuin muutkaan. Kampanja on hyvä sen tähden, että saamme puhua niistä arvoista, joille kansakunnan menestys on hyvä rakentaa. Kampanja on hyvä, koska arvojemme perusta on vahvalla pohjalla, eikä se muutu, vaikka maailma ympärillä muuttuisi.

Jälkimodernistinen ajattelutapa, joka kyseenalaistaa absoluuttisen totuuden olemassaolon, on saanut yhä enemmän jalansijaa. Sen varaan on vaikea rakentaa uskottavaa politiikkaa. Jos joku esittää väitteen, ettei absoluuttista totuutta ole olemassa, voimme vastata kysymällä: ”Onko se ehdottomasti totta?” Jos hän vastaa kyllä, hän samalla myöntää absoluuttisen totuuden olemassaolon. Jos hän vastaa kieltävästi, ei hän usko väitteeseensä itsekään. Kristillisdemokraatteina meidän ei tarvitse ainoastaan tavoitella oikeuden ja totuuden toteutumista yhteiskunnassamme, me voimme myös uskoa niiden olemassaoloon sen ilmoituksen kautta, joka meille on Sanassa annettu.

Olet sydämellisesti tervetullut syksyn tilaisuuksiimme, joihin kutsumme juuri sinut osallistumaan joko kuuntelijana tai keskustelijana, sillä vuoropuhelu on usein mahdollista ja toivottavaakin tilaisuuksissamme.

Vastaa