Jotkut joutuvat jonottamaan ruokaa – heinäkuussa vielä enemmän

Vaikka kesä on koittanut, kaikilla ei ole mahdollisuuksia nauttia terassielämästä. Turun seurakuntien Diakoniakeskuksen keräämän listan mukaan Turussa ja Turun seudulla on 21 pääsääntöisesti vapaaehtoispohjalta toimivaa ruoka-apua jakavaa tahoa, joista vain yksi – Varissuolla toimiva Uusi Pesula – jakaa heinäkuussa ruokaa kerran viikossa. Tämän lisäksi useaan halpaan lounasta tarjoavaan paikkaan tarvitaan jäsenkortti. Suurin osa paikoista on kesälomalla.

Kun rahat ovat tiukilla, ne luultavimmin ovat tiukilla myös kesäkuukausina. Mikäli mielit lounastaa edullisesti heinäkuussa, se tarkoittaa tiistaisin matkaa Piikkiön adventtiseurakunnalle, torstaisin Turun Elokololle ja muina päivinä Turun A-kiltaan, jossa jäsenille halvempi hinta. Bussikin pitää maksaa.

Olen sitä mieltä, että Turun kaupungin tulisi turvata ruoka-apua jakavien yhdistysten toiminta. Helppohan sitä on tietysti sanoa, kun on aina saanut olla ruoka-aikana kotona…

Johan Savola
KD-Turku
vpj

 

Vastaa