Helsinginkadun tietyömaa tuottaa haasteita autoilun sujuvuudelle

Moni muukin lienee huomannut, että Turussa Helsinginkadulla, Hämeentien sillan alta alkaa tietyömaa, joka näyttää olevan siinä vielä jonkin aikaa. Autoilijoille tämä tarkoittaa sitä, että Ykköstielle suuntaaville on sillan alla vain yksi kaista käytössä. Se kaista on vasen kaista. Ruuhka-aikana tämä tarkoittaa sitä, että Ykköstielle halajavat ryhmittyvät vasemmalle kaistalle jo noin Rautatieaseman kohdalla. Helsinginkadun ja Helsingin Valtatien (1-tie) risteyksestä on myös kaksikaistainen liittymä ylös Hämeentielle, mutta autoilijoiden ryhmittymisestä johtuen kääntyvien kaistoille ei ole – ainakaan sujuvasti – mitään asiaa ruuhkapiikkeinä.

Täten kysyn: Olisiko mahdollista ohjata liikenne niin, että Hämeentien sillan alla liikenne ohjattaisiinkin oikealta kaistalta eteenpäin. Tällöin Ykköstielle matkaavat ryhmittyisivät oikealle kaistalle ja Hämeentielle kääntyville olisi tilaa aina ryhmittyä kääntymistä varten vasemmalle?


Johan Savola
KD-Turku
vpj

(Julkaistu Turun Sanomissa 28.9.2016)                                                       

helsinginkatu_tukossa2

Vastaa